Projekti

Naši projekti

U skladu sa našim ciljevima, misijom i vizijom, Udruženje Idejna mreža teži osmišljavanju i realizaciji projekata koji će dati svoj doprinos napretku i razvoju lokalne zajednice u različitim oblastima, posebno u oblasti prava, obrazovanja, kulture, ekologije i sl.

Founders group photo

Medijacija

Prvi zajednički projekat osnivača udruženja bio je pre samog osnivanja, a to je uspešno savladana osnovna obuka za posrednika – medijatora, koju organizuje naš partner i prijatelj Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike iz Novog Sada.

Više o projektu
Founders with certificates

Zelena zona

Projekat koji ima za cilj popularizaciju i promociju koncepta održivog razvoja i zaštitu životne sredine kod dece nižeg školskog uzrasta.

Više o projektu
Founders with certificates

Kulturom se moj glas čuje - konkurs za najbolji esej Lex Libertas 2022

Mladima, koji treba da budu pokretači promena i napretka, nužno je pružiti prostor da se mogu kvalitetno izraziti. U skladu sa tim što je Novi Sad Evropska prestonica kulture 2022, ovo je naš doprinos da se kultura istakne i neguje, ali i da dobije mesto koje oduvek zaslužuje - jer Kultura, to smo mi!

Saznajte više
Founders with certificates

Predstavljanje lika i dela - Milice Tomić (rođ. Miletić)

Milica Tomić – put kojim idemo jeste projekat koji je, nakon istraživanja i prikupljanja raspoloživih istorijskih činjenica o liku i delu Milice Tomić, te o prilikama koje su postojale u tadašnjoj Austrougarskoj, prezentovan široj javnosti, pogotovo mladima, put kojim je osnaživanje žena prešlo počev od kraja XIX veka do sada, te je prikazan taj put, odnosno proces koji nikako nije bio lak i jednostavan, a pogotovo što još uvek nije završen. Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu Grada Novog Sada.

Saznajte više
Founders with certificates

Podrška konkursu za najbolji esej

Pravo kao nauka, između ostalog, satkano je od reči, argumenata, činjenica, dokaza i pravnih normi. Od sposobnosti, pravnika, advokata, sudija i drugih iz naše struke, da sve navedeno povežu u smislenu celinu, zavisi i nivo ostvarivanja pravde i pravičnosti kroz pravo i pravni sistem. I zato, čekamo vas da nam pokažete koliko znate da se igrate rečima i ubedite druge u svoju ideju i u svoje stavove i zaključke. „Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može“. Jovan Dučić Mi znamo da možete, a vi nam to pokažite!

Saznajte više
Founders with certificates

Manje otpada, više života

Projekat MANJE OTPADA, VIŠE ŽIVOTA je popularizovao koncept nula otpada kroz organizovanje niza predavanja i tribina za mlade, uzrasta od 19 do 30 godina starosti. Mladima je na ovaj način prezentovan koncept nula otpada, kao i praktični saveti na koji način je on primenjiv u svakodnevnom životu, bez dodatnih troškova.

Saznajte više
Founders with certificates

MREŽA IDEJA, stručni časopis

U prvoj polovini 2021. godine, pokrenuli smo stručni, onlajn časopis MREŽA IDEJA, koji okuplja i umrežava najbolje ljude i ideje, primere dobre prakse i važna iskustava. Časopis izlazi dva puta godišnje, u maju i u novembru mesecu i dostupan je na www.mrezaideja.rs.

Saznajte više
Founders with certificates

Možda spava (DIS) u dolini zaborava (Ante Jakšić)

Projekat, koji, kroz lik i delo dva pesnika (Vladislava Petkovića i Ante Jakšića) povezuje sprske i hrvatske pesnike, koji su svojim stihovima, njihovom snagom i iskrenošću izgradili mostove koji vode samo jednom - nama kao ljudima.

Saznajte više
Founders with certificates

Podrška AP Vojvodine izdavanju trećeg broja časopisa

Izdavanje trećeg broja onlajn časopisa MREŽA IDEJA, prepoznao je i podržao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Saznajte više
Founders with certificates

BROJIMO DO NULE

Projekat BROJIMO DO NULE je popularizovao koncept nula otpada kroz organizovanje niza predavanja i tribina za mlade, uzrasta od 19 do 30 godina starosti. Mladima je na ovaj način prezentovan koncept nula otpada, kao i praktični saveti na koji način je on primenjiv u svakodnevnom životu, bez dodatnih troškova.

Saznajte više
Founders with certificates