Projekti

Naši projekti

U skladu sa našim ciljevima, misijom i vizijom, Udruženje Idejna mreža teži osmišljavanju i realizaciji projekata koji će dati svoj doprinos napretku i razvoju lokalne zajednice u različitim oblastima, posebno u oblasti prava, obrazovanja, kulture, ekologije i sl.

Founders group photo

Medijacija

Prvi zajednički projekat osnivača udruženja bio je pre samog osnivanja, a to je uspešno savladana osnovna obuka za posrednika – medijatora, koju organizuje naš partner i prijatelj Institut za medijaciju, pregovaranje i javne politike iz Novog Sada.

Više o projektu
Founders with certificates

Zelena zona

Projekat koji ima za cilj popularizaciju i promociju koncepta održivog razvoja i zaštitu životne sredine kod dece nižeg školskog uzrasta.

Više o projektu
Founders with certificates

Podrška konkursu za najbolji esej

Pravo kao nauka, između ostalog, satkano je od reči, argumenata, činjenica, dokaza i pravnih normi. Od sposobnosti, pravnika, advokata, sudija i drugih iz naše struke, da sve navedeno povežu u smislenu celinu, zavisi i nivo ostvarivanja pravde i pravičnosti kroz pravo i pravni sistem. I zato, čekamo vas da nam pokažete koliko znate da se igrate rečima i ubedite druge u svoju ideju i u svoje stavove i zaključke. „Velika je nesreća kad čovek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kad ne zna šta može“. Jovan Dučić Mi znamo da možete, a vi nam to pokažite!

Saznajte više
Founders with certificates

Manje otpada, više života

Projekat MANJE OTPADA, VIŠE ŽIVOTA je popularizovao koncept nula otpada kroz organizovanje niza predavanja i tribina za mlade, uzrasta od 19 do 30 godina starosti. Mladima je na ovaj način prezentovan koncept nula otpada, kao i praktični saveti na koji način je on primenjiv u svakodnevnom životu, bez dodatnih troškova.

Saznajte više
Founders with certificates

MREŽA IDEJA, stručni časopis

U prvoj polovini 2021. godine, pokrenuli smo stručni, onlajn časopis MREŽA IDEJA, koji okuplja i umrežava najbolje ljude i ideje, primere dobre prakse i važna iskustava. Časopis izlazi dva puta godišnje, u maju i u novembru mesecu i dostupan je na www.mrezaideja.rs.

Saznajte više
Founders with certificates